Cardano zal de “niet-duurzame” Ethereum markt overnemen

Het Ethereum marktmodel is gebrekkig gebleken en op de lange termijn niet houdbaar. Althans, dit vertelt Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano


Ethereum is gebrekkig

In een recente livestream op Periscope bekritiseerde Hoskinson de DeFi-sector en noemde hij de meeste projecten nutteloos. Zo benoemde hij DApps, die volgens hem door slechts een paar mensen worden gebruikt en NFT’s, waarvan de meeste veel te duur zijn. Ook vertelde hij dat de transacties op het Ethereum netwerk veel te traag zijn en de kosten te hoog.

Hoskinson verdedigde zich ook tegen beweringen dat Cardano een ghost-chain is. Deze kritiek komt voort uit de steeds stijgende waardering, maar dat er “geen zichtbare apps op worden uitgevoerd”. Volgens Hoskinson is deze kritiek misleidend.

De wiskundige wees erop dat Cardano nog maar in zijn begin fase zit. Desondanks haasten grote ondernemingen zich om hun netwerk verder uit te bouwen. Hij wees hier onder andere op New Balance, een wereldwijde kledinggigant die een schoenauthenticatieservice op Cardano heeft.